Címe: Majonézes Jégsaláta Receptek –
Üde ízek a konyhából Szeretettel köszöntlek kedves Olvasó a blogomban, ahol
ma az egyszerűen elkészíthető, de mégis látványos és ízletes majonézes
jégsaláta receptekről lesz szó. A jégsaláta nem csak finom, de rendkívül
egészséges is, hiszen tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. Ráadásul
ezek a receptek igazán változatos változatokat kínálnak, hogy soha ne unjuk
meg ezt a zöld finomságot. Első receptünk a klasszikus majonézes jégsaláta.
Az alapötlet az, hogy a friss és ropogós jégsalátát majonézzel ízesítjük.
Hozzávalók: – 1 fej jégsaláta – 3 evőkanál majonéz – só – frissen őrölt bors
Elkészítés: 1. A jégsalátát mossuk meg alaposan, csepegtessük le és vágjuk
csíkokra. 2. Egy tálba öntsük a majonézt, adjunk hozzá sót és borsot ízlés
szerint. 3. Adjuk hozzá a salátát, és óvatosan keverjük össze, hogy minden
levél jól bevonódjon a majonézzel. 4. Pár percig hagyjuk állni, hogy az ízek
összeérjenek. A második receptünk a majonézes csirkés jégsaláta. A hús
hozzáadásával egy teljes értékű ételt kapunk. Hozzávalók: – 1 fej jégsaláta –
2 csirkemell – 3 evőkanál majonéz – só, bors, szárított fűszerek Elkészítés:
1. A csirkemellet süssük meg a fűszerekkel és vágjuk kis darabokra. 2. A
jégsalátát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk csíkokra. 3. Egy tálban
keverjük össze a salátát, a csirke darabokat és a majonézt. 4. Sózzuk,
borsozzuk ízlés szerint és alaposan keverjük össze. Ezeken felül is számos
változat létezik, hozzáadhatunk például kemény tojást, kukoricát, vagy akár
reszelt sajtot is a salátánkhoz. Érdemes kísérletezni ezekkel a receptekkel
és variálni az összetevőket, hiszen mindenki más ízlés szerint készíti el a
saját tökéletes majonézes jégsalátáját. Akár előételként, akár könnyű
vacsoraként is tálalhatjuk. Próbáld ki,