Mangó Lassi Recept

  Cím: Mangó Lassi:
A Tökeletes Frissítő, Nyári Ital Mangó lassi! Csak a nevét hallva is azonnal
meleg, napfényes tengerpartokra, pezsgő indiai piacokra és isteni ízekre
asszociálunk. Ezt a csodás italt talán legjobban úgy tudnám jellemezni, mint
egy krémes, frissítő mangós joghurtot folyékony formában. És ami a legjobb
benne: otthon is egyszerűen elkészíthető! A mangó lassi Indiából származik,
ahol a forró nyarakon hűsítő italként fogyasztják. Az alapja természetesen a
mangó, amelyhez joghurtot és általában valamilyen édesítő anyagot adnak. Ma
már világszerte népszerű lett, és számtalan változata létezik. Ebben a
bejegyzésben megosztom veletek ezt a klasszikus mangó lassi receptet. A
hozzávalókat könnyen beszerezhetitek bármelyik nagyobb szupermarketből.
Hozzávalók: – 2 érett mangó – 2 bögre natúr joghurt – 2 evőkanál méz (vagy
ízlés szerint) – 4 jégkocka – Fél teáskanál kardamom (opcionális) Elkészítés:
1. Első lépésként a mangóinkat meghámozzuk, a húsukat levágjuk a magjuktól és
darabokra vágjuk. 2. A mangódarabokat egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a
joghurtot, a mézet (vagy más édesítőt), a jégkockákat és az opcionális
kardamomot. 3. Ezt követően jól összeturmixoljuk az egészet. Ha túl sűrűnek
találjátok, kevés hideg vizet vagy tejet adhattok hozzá. 4. Végül kiöntjük
poharakba, és azonnal tálaljuk. Ez az ital tökéletes desszertként vagy akár
reggelire is, éppúgy mint frissítő délutáni innivalóként! Aki nem próbálta
még ezt az ízvilágot, ne habozzon kiadni magának ezt az aprócska kulináris
kalandot – garantáltan nem fog csalódni! A mangó lassi egy olyan egyszerű, de
annál finomabb ital, melyet bárki könnyedén elkészíthet otthon is.
Próbáljátok ki ti is ezt a mennyei indiai italt, hadd dobd meg a mindennapjaitokat
egy kis egzotikus hangulattal!