Címe: A tökéletes mangó püré
elkészítése otthon Nyári hónapokban gyakran előkerülnek a gyümölcsök az
étrendünkben. Van, aki salátában, smoothie-ként, de akár egyszerűen csak
frissen fogyasztja őket. Azonban egy igazán különleges és ízgazdag módszer,
amivel felhasználhatod a szezoni gyümölcsöket, az a püré készítése. Ma a
mangó pürére koncentrálunk, mely nemcsak finom, hanem számos módon
felhasználható: hozzáadhatod joghurthoz, fagylalthoz, süteményekhez, koktélokhoz
vagy akár édes-savanyú szószként is fogyaszthatod. 1. Lépés: A megfelelő
mangó kiválasztása A tökéletes mangó püré alapja egy érett, ízletes mangó. A
legtöbb esetben a pirosas-zöld színű mangók a legízletesebbek. Válassz olyan
darabot, ami kissé puha nyomásra – ez jelezni fogja az érettségét. 2. Lépés:
A mangó előkészítése Mosd meg alaposan a mangót és vágd le az oldalait a mag
körül. Hosszában vágd fel a maradék részeket is, majd kanállal kapard ki a
húsát. 3. Lépés: A mangó pürésítése Helyezd a mangó darabokat egy turmixgépbe
vagy konyhai robotgépbe, és addig turmixold, amíg sima állagú lesz. Ha
szükséges, kevés vizet adhatsz hozzá, hogy a kívánt konzisztenciát elérjed.
4. Lépés: Ízesítés A mangó püré magában is nagyon ízletes, de néhány plusz
hozzávalóval még tovább finomíthatod. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni:
egy kis citromlé segít kiemelni a mangó természetes édességét, míg egy csipet
só és egy kevés méz vagy agave szirup extra dimenziót ad az ízeknek. 5.
Lépés: Tárolás A mangó pürét tárolhatod hűtőben néhány napig, de ha nagyobb
mennyiséget készítettél, akkor akár le is fagyaszthatod. Csak öntsd jégkocka
tartóba vagy zárható műanyag zacskókba, és használd fel 2-3 hónapon belül.
Ahogy látod, a tökéletes mangó püré otthoni elkészítése nem igényel sok időt
és energiát. Próbáld ki te is, és élvezd a mangó ízét egész évben.
