Maradék Tojásfehérjéből Készült Sütemények

  Címe: Maradék Tojásfehérjéből Készült
Sütemények – Ízletes Kreativitás a Konyhában Szeretettel köszöntelek kedves
olvasóm a blogomon! Mai bejegyzésemben egy olyan témáról ejtek szót, amelyet
minden süteményszerető és konyhatündér számára izgalmasnak ígérhetek: maradék
tojásfehérjéből készült süteményekről lesz szó. Gyakran előfordul, hogy
receptek elkészítése során csak a tojássárgáját használjuk fel, a fehérje
pedig sokszor feleslegessé válik és sajnálatos módon a szemétben köt ki.
Pedig van néhány nagyszerű módja annak, hogy ezt az értékes alapanyagot is
felhasználjuk! Az egyik legismertebb tojásfehérje alapú sütemény a Pavlova
torta. Ezt az ínycsiklandó desszertet úgy készítik, hogy először habbá verik
a tojásfehérjét cukorral, majd lassan megsütik, hogy a külső része ropogós
legyen, belül pedig puha és nyúlós maradjon. A végeredményt friss
gyümölcsökkel és tejszínhabbal tálalják. Vagy mi lenne, ha kipróbálnál egy
adag macaront? Ez a francia édesség szintén tojásfehérje alapon készül, a
cukorral és mandulaliszttel habosított tojásfehérje adja a macaronok külső,
ropogós burokját. A belső krém pedig bármilyen ízű lehet, a vaníliától a
csokoládéig minden választható. Ha valami egyszerűbbre vágysz, próbáld ki a
fehérjepiskótát. A receptje nagyon egyszerű, csak tojásfehérjét, cukrot és
lisztet használ. A végeredmény pedig egy könnyed, de mégis laktató sütemény.
Az is elkészítheti az ún. „merengőt”, amit alapvetően
tojásfehérjéből és cukorból készítenek. A merengűt sokféleképpen
felhasználható: önmagában édességként, tortadíszítéshez vagy
lepénykitöltéshez. Szerencsére a tojásfehérje felhasználása nemcsak praktikus
és költséghatékony, de egészségügyi szempontból is jó döntés. A tojásfehérje
ugyanis rengeteg fehérjét tartalmaz és alacsony a kalória- és zsírtartalma.
Remélem, hogy a fent említett receptekkel sikerült inspirálnom olvasóimat
arra, hogy legköze