Címkék: #desszert
#recept #torta #mascarponé #eper Sziasztok! A mai blogposztomban egy mennyei
desszert receptjét osztom meg veletek, amit nemrégiben sütöttem el, és
azonnal a család kedvence lett. A mascarponés eperkrém torta egyszerű,
gyorsan elkészíthető, és a végeredmény olyan finom, hogy garantáltan nem
marad belőle egy morzsa sem! Az alábbiakban lépésről-lépésre bemutatom
nektek, hogyan készítsétek el ezt a csodás tortát. Hozzávalók: A tésztához: –
6 tojás – 6 evőkanál cukor – 6 evőkanál liszt – 1 csomag sütőpor Az
eperkrémhez: – 500 g mascarpone – 400 g eper – 2 dl tejszín – 4 evőkanál
cukor Elkészítés: 1. Kezdjük a tésztával! A tojásokat válasszuk szét, majd a
fehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd
adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan forgassuk bele a
tojásfehérje habot is. 2. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd
öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük körülbelül
20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e! 3. Amíg a tészta
sül, készítsük el az eperkrémet! Az epret mossuk meg, majd pürésítsük le. A
mascarponét keverjük össze a cukorral és a tejszínnel, majd adjuk hozzá az
eperpürét is. 4. Ha a tortalap teljesen kihűlt, vágjuk ketté, majd töltöttük
meg az eperkrémmel. A másik tortalappal fedjük le, majd a maradék krémmel
kenjük be a torta tetejét és oldalát is. 5. Helyezzünk néhány szem epret
díszítés gyanánt a tortára! Ez itt a tökéletes mascarponés eperkrém torta
receptje! A végeredmény egy igazán gyümölcsös, krémes sütemény lesz, ami
minden csokoládéimádónak és gyümölcspártinak is tetszeni fog. Remélem nektek
is tetszett ez a recept, és sikerrel jártok az elkészítésben! Ne felejtsetek
el képeket küldeni a végeredményről, nagyon kíváncsi vagyok, hogy tetszett a
torta! Bold