Medovik Recept

  A medovik az egyik
legnépszerűbb orosz sütemény, amely mézeskalácsból és krémes töltelékből áll.
A sütemény réteges felépítésű, és a mézeskalácsos rétegek között finom krém
van, amely különleges ízt kölcsönöz a desszertnek. A medovik elkészítése nem
bonyolult, de időigényes folyamat. Először is meg kell sütnünk a
mézeskalácsot, amelyhez mézet, lisztet, tojást, vajat és fűszereket
használunk. A tészta elkészítése után vékony lapokat sütünk belőle, majd
hagyjuk őket kihűlni. A krém elkészítéséhez szükségünk lesz tejszínre,
mascarpone sajtra, porcukorra és vanília kivonatra. A krémet összekeverjük,
majd rétegezzük a mézeskalács lapok közé. Fontos, hogy minden réteget
megkenjünk a krémmel, és várjunk pár órát, hogy jól átjárja az ízeket. Amikor
elkészült a medovik, érdemes legalább egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy
jól összeérjenek az ízek. A süteményt tetszőlegesen díszíthetjük dióval vagy
mogyoróval. A medovik igazi csemege és vendégváró desszert lehet bármilyen
alkalmakra. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet otthon!