Medvehagyma Fagyasztása

  A medvehagyma egy
fantasztikus növény, melynek intenzív fokhagyma illata és íze van. Sokan
kedvelik frissen használni salátákban, szószokban vagy akár pestóként is.
Azonban a medvehagyma szezonális növény, így ha szeretnénk egész évben
élvezni az ízét, érdemes fagyasztani. A medvehagyma fagyasztása egyszerű
folyamat, csak néhány lépést kell követnünk. Először is válogassuk ki a
friss, egészséges leveleket, majd alaposan mossuk meg és szárítsuk meg őket.
Ezután vágjuk apró darabokra vagy turmixoljuk össze őket. Ha szeretnénk még
könnyebb használni később, akkor keverjünk hozzá olívaolajat vagy vízzel
hígított olívaolajat. Az aprított medvehagymát tegyük jégkocka formákba vagy
fagyitároló dobozba, majd helyezzük be a fagyasztóba. Amikor már megfagyottak
a kockák/darabok, akkor pakoljuk egy zacskóba vagy tégelybe és tartsuk
fagyosan. Így bármikor könnyen hozzáférhetünk friss medvehagymához az év
bármely szakaszában. Ne feledjük azonban, hogy a medvehagyma íze kissé
változhat a fagyasztás során, de még mindig sokkal jobb lesz, mint a bolti
változat. Így próbáljunk minél többet eltölteni a természetben és élvezzük a
friss medvehagyma ízét egész évben!