Mennyi csemperagasztó kell 1 négyzetméterre?

Négyzetméterenként általában 3 kg-mal szoktak számolni, természetesen függ a felület egyenletességétől és a csempehátlap mintázatától is.

Mennyi csemperagasztó kell gipszkartonra?

Néhány jótanács gipszkarton csempézés előtt.

Alapozót érdemes felkenni a csempézés előtt. Ha festett a felüet, akkor érdemes lekaparni a festést csempézés előtt.

Ha már mindenféleképpen diszperziós festékre kell csempézni akkor olyan mélyalapozó javasolt, amely a diszperziós festéket is teljes mélységében átitatja. A diszperziós festékre ugyan tapad a csemperagasztó, de több helyen szedtük már le egy egyszerű spaklival a diszperziós festékre ragasztott csempét.

Nem feltétlen kell a vízálló gipszkarton, elég a gipszkarton alapozó, de csak akkor, ha nem vizes helyiségben lesz. A folyékony fólia is jól megfogja a gipszkartonon a csempét. A szimpla gipszkarton nem elég merev, és nyomásra hajlik, ami csempeleválást okozhat, még flex ragaszónál is. Nem új gipszkartonra csak akkor érdemes csempézni, ha elég vastag.

Érdemes 40 centis merevítés és 2 réteg gipszkartonra csempézni. A csemperagasztó alatt lehetőleg ne legyen gipsz. A gipsz az nem ragasztó, viz hatására jelentős tárfogatnövekedést eredmenyez, ami a ré ragasztott csempét lelökheti.

A sarkokat hajlaterősítő vagy sarokerősítő szalaggal kell védeni. Ezt a szalagot a kenhető szigeteléssel kell felragasztani, ügyelve a technologiai lépésekre. A vizes csatlakozásoknál és mindenhol ahol víz érheti a csempét a sarkoknál és a padlólap találkozásnál, épített polc, stb. …. szaniter szilikonnal kell kihúzni.

Csak impregnált gipszkartont érdemes csempézni.

A sima gipszkartonhoz találták ki a gipszalapozót.