Címe: Mézes Mustáros Csirke Pác – Az
ízorgia titka Szeretjük a grillezett ételeket, de néha hiányzik belőlük az a
bizonyos „valami”, ami igazán különlegessé teszi őket. Nos, ez az
apró hiányosság néhány perc alatt pótolható a mézes mustáros csirke páccal.
Ez a marinád nem csak egyszerűen bevonja húsunkat, hanem mélyen áthatja azt,
mindamellett csodálatos ízélménnyel gazdagítva ételünket. A mézes mustáros
páchoz szükségünk lesz: – 4 evőkanál méz – 4 evőkanál Dijoni mustár – 4
evőkanál olívaolaj – 2 gerezd zúzott fokhagyma – Só és bors ízlés szerint
Ezekkel az alapanyagokkal könnyedén elkészíthetjük az ízletes pácot. A recept
közepesen erős ízt eredményez, ha valaki kevésbé szereti az erős ízeket, kevesebb
mustárt használjon. A pác elkészítése egyszerű: 1. Egy tálban keverjük össze
a mézet, a mustárt és az olívaolajat. 2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és
alaposan keverjük össze. 3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a pácot. 4. A
csirke darabokat forgassuk bele a pácba, majd hagyjuk állni legalább 30
percig, de akár egy egész éjszakán át is hűtőben tarthatjuk. A pác használata
során fontos, hogy ne csak a hús felületén, hanem annak mélyebb rétegeiben is
éreztessük a zamatos ízt. Ezért ajánlott a pácban tartani a húst minimum 30
percig vagy akár egy éjszakán keresztül is. Kipróbálhatjuk a mézes mustáros
csirkét grillen, sütőben vagy serpenyőben is. A pác nem csak a csirkéhez jó
választás, hanem más húsfélékhez és zöldségekhez is remekül illik. Egy tipp:
ha grillezés közben van még maradék pácunk, akkor kenjük meg vele a húsokat
közvetlenül sütés előtt, így még intenzívebb lesz az ízük. Összegezve, a
mézes mustáros csirke pác egy egyszerű és gyors módja annak, hogy ételünkbe
extra ízeket csempésszünk. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet és
élvezzétek az ízek harmóniáját!