A mangó egy
gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is. A legtöbben csak a
belőle kinyert húst fogyasztják, azonban kevesen tudják, hogy a mangó magja
is számos egészségügyi előnnyel jár. Az első lépés azonban az, hogy
megfelelően távolítsuk el a magot a gyümölcstől. Ehhez használjunk egy éles
kést, és vigyázzunk, hogy ne sértsük meg magunkat. A magot tisztítsuk meg
alaposan, majd tegyük szárításra egy napra. Ezután könnyebben meg tudjuk
törni. A mangó magjának számos jótékony hatása van. Elsősorban gazdag
rostokban és antioxidánsokban, így segít az emésztési problémák kezelésében
és az immunrendszer erősítésében. Emellett csökkenti a koleszterinszintet és
segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. A magot őrölhetjük
vagy apríthatjuk is, majd hozzáadhatjuk például smoothiehoz vagy salátákhoz.
Fontos azonban mértékkel fogyasztani, mivel túlzott mennyiségben hashajtó
hatása lehet. Összességében tehát a mangó magja is egy fontos része ennek az
egzotikus gyümölcsnek, amely számos egészségügyi előnnyel járhat. Érdemes
tehát kihasználni ezt a lehetőséget, és kipróbálni új módszereket annak
felhasználására!
![Szoba Tervező](https://passzivhazepito.hu/wp-content/uploads/2023/02/Szoba-tervezo.jpg)