Cím: Változatos ételek mirelit leveles
tésztából – Könnyű receptek otthonra Ha van egy nagyon sokoldalú és könnyen
kezelhető alapanyag a konyhában, akkor az biztosan a leveles tészta.
Elsősorban süteményekhez használjuk, de remekül variálható például pizzákhoz
és egyéb sós fogásokhoz is. Legnagyobb előnye talán mégis az, hogy mirelit
formában is tökéletes minőségben megvásárolható, így könnyen felhasználható a
mindennapos főzés során. A mirelit leveles tészta használata igazán egyszerű:
csupán ki kell venni a fagyasztóból és hagyni szobahőmérsékleten felengedni.
Ezt követően pedig már bármilyen formát tudunk adni neki – kocka, háromszög,
kör vagy bármi más – attól függően, hogy milyen ételt szeretnénk belőle
készíteni. Csináljunk például leveles tészta csigát! A felengedett tésztát
terítsük ki, majd kenjük meg olívaolajjal és szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyünk rá sonkaszeleteket vagy akár zöldségcsíkokat is. Ezután tekerjük fel
a tésztát, vágjuk 2-3 centis szeletekre, majd süssük 180 fokon szép
aranybarnára. A leveles tészta nagyszerű alapanyag édességekhez is. Egy gyors
almás sütihez például csak annyi kell, hogy a tésztát kiterítjük, megkenjük
olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral, majd rásorakoztatunk vékony
almászeleteket. A tetejét is szórjuk meg egy kis cukorral, és 180 fokos
sütőben süssük kb. 20 percig. Végül, de nem utolsósorban pedig készíthetünk
belőle pizzát is! A tésztát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsire,
kenjük meg paradicsomszósszal, szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük rá a
kedvenc feltéteinket. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20
percig. Ezek csak egyszerű ötletek voltak arra, hogy milyen sokoldalúan
felhasználható a mirelit leveles tészta. Mindegyik recept gyorsan és
egyszerűen elkészíthető – próbálja ki Ön is!