Naan Kenyér Recept

  A naan kenyér egy
hagyományos indiai lapos kenyér, amelyet sokféle ételhez lehet fogyasztani. A
recept egyszerű és gyors, és otthon is könnyen elkészíthető. Először is össze
kell gyúrni a tésztát, ehhez keverjünk össze egy tálban lisztet, sót és
élesztőt. Adjunk hozzá meleg vizet és joghurtot, majd gyúrjuk össze a
tésztát. Hagyjuk pihenni legalább egy órán keresztül, hogy megkettőződjön.
Miután megkelt a tészta, osszuk fel kisebb gombócokra és nyújtsuk ki őket
ovális alakúra. Egy forró serpenyőben süssük mindkét oldalát addig, amíg szép
aranybarna nem lesz. A naan kenyérhez tradicionálisan fokhagymás vajjal vagy
joghurtos mártással szolgálják fel. Kiváló kísérője lehet currynek, dahl-nek
vagy akár grillezett húsoknak is. Összességében a naan kenyér egy egyszerű és
finom fogás, amit bármikor elkészíthetünk otthon is. Próbálja ki ezt az
ínycsiklandó receptet, és garantáltan el lesz ájulva az ízek kombinációjától!