Narancshéj Kandírozása

  A narancshéj
kandírozása egy egyszerű, de nagyszerű módszer arra, hogy kihozzuk a narancs
ízét és aromáját. A kandírozott narancshéj ideális önmagában nassolásra, vagy
akár sütemények, desszertek díszítésére is. Az első lépés a narancshéj
előkészítése. Ehhez hámozzunk meg egy-két narancsot úgy, hogy csak a
narancshéját távolítsuk el, ne a fehér részt is. Vágjuk vékony csíkokra vagy
kisebb darabokra a héjat. Ezután főzzük fel egy lábasban a héjat bő vízben.
Hagyjuk forrni néhány percig, majd szűrjük le és cseréljük le új vízzel. Ezt
a lépést ismételhetjük akár 3-4 alkalommal is, hogy az esetleges keserűség
eltűnjön. Következő lépésként készítsünk egy cukorszirupot. Ehhez egy másik
lábasban forraljunk fel vizet cukorral, majd adjuk hozzá a narancshéjat.
Főzzük lassú tűzön addig, amíg a héjak átlátszóvá válnak és besűrűsödik a
szirup. Végül vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni a narancshéjakat a
szirupban. Így lesznek igazán finom és édesek. A kandírozott narancshéjakat
tálalhatjuk magukban vagy felhasználhatjuk süteményekhez, desszertekhez. Így
garantáltan feldobhatjuk az ízeket és lenyűgözhetjük vendégeinket is!