A narancslekvár
készítése egy egyszerű és isteni finom módszer arra, hogy kihasználjuk a
narancs szezonban elérhető friss gyümölcsöt. A narancslekvár tökéletes
választás reggelire pirítósra kenve, vagy akár desszertek ízesítésére is. Az
első lépés a narancsok alapos megmosása és héjának lereszelése. Fontos, hogy
csak a narancs sárga részét reszeljük le, a fehér rész keserű ízt adhat a
lekvárnak. A narancsokat ezután kifacsarjuk, majd az elkészített narancshúst
és héjat egy nagy lábasba tesszük. Az elkészített keverékhez hozzáadjuk a
cukrot és citromlevet, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve
felforraljuk. Amikor már forrni kezd, csökkentjük a lángot és hagyjuk kis
lángon kb. 1 órán át főni. Időnként megkeverve figyeljük, hogy ne égjen le az
alja. Amikor a lekvár sűrűsödni kezd és szép narancssárga színt kap,
levesszük a tűzről. Egy tálban hagyjuk kihűlni, majd üvegekbe kanalazzuk és
szorosan lezárjuk őket. A lekvár hűvös helyen tárolva hónapokig eltartható.
Összességében tehát a narancslekvár készítése nem igényel sok időt vagy
konyhai tudást, viszont fantasztikus ízt eredményez. Próbáljátok ki ti is
otthon!