A nyúlpaprikás egy
hagyományos magyar étel, melynek elkészítése egyszerű, de ízletes fogást
eredményez. A recept alapvetően hasonló a hagyományos paprikáséhoz, de a húst
nyúlból készítjük. Először is meg kell vásárolnunk a nyúlhúst, amit érdemes
előre feldarabolni kisebb darabokra. Ezt követően kezdhetjük el elkészíteni
az alapléhez való hagymás-paprikás alapot. Ehhez kevés olajon üvegesre
párolunk egy nagy fej vágott hagymát, majd hozzáadjuk a piros paprikát és egy
kis vízzel felengedjük. Miután az alap megvan, jöhet a hús sütése. Egy másik
serpenyőben melegítsünk fel olajat, majd pirítsuk meg benne a nyúlhúst
mindkét oldalon. Amikor már szép pirosra sültek, öntsük rá az alaplevet és
főzzük készre lassú tűzön. Ha már puha és ízletes a hús, adjunk hozzá tejfölt
és lisztet, hogy besűríthessük a mártást. Fűszerezzük ízlés szerint sóval,
borssal, esetleg egy kis csilivel is. A nyúlpaprikást általában galuskával
vagy rizzsel tálalják, de akár tésztával is fogyaszthatjuk. Ízlés szerint még
friss petrezselyemmel vagy ecetes uborkával is díszíthetjük. Remélhetőleg
kedvet kaptál te is a nyúlpaprikás elkészítéséhez! Próbáld ki ezt az izgalmas
és finom ételt otthon is!