Omlett Készítése

  Egy igazán ízletes omlett elkészítése
bonyolult feladatnak tűnhet azok számára, akik nem álltak még soha a tűzhely
előtt. Pedig az omlett egy egyszerű és változatos reggeli vagy könnyű ebéd
lehet, amit mindenki el tud készíteni. Alább részletesen végigvezetek titeket
az omlett készítés fantasztikus folyamatán! Az omlett alapja természetesen a
tojás. Én általában két tojást használok egy adaghoz, de ez persze attól is
függ, hogy mennyire vagy éhes. Az első lépés a tojások feltörése. Ajánlom,
hogy egy külön tálba törd fel őket, majd onnan öntsd bele a serpenyőbe – így
elkerülheted a tojáshéj bekerülését az ételedbe. Miután feltörtük a
tojásokat, következik a verés. Egy villa segítségével keverd össze a tojásokat
úgy, hogy a sárgája és fehérje teljesen összekeveredjen. Ha szereted
krémesebben az omlettedet, tehetsz hozzá tejet is – körülbelül egy
evőkanálnyi mennyiséget számolj fejenként. Hozzáadhatunk némi sót és borsot
is az ízesítéshez, de ez természetesen ízlés szerint változik. Ha valaki nem
szereti az erős ízeket, nyugodtan hagyja ki ezt a lépést. A következő lépés a
serpenyő előkészítése. Az omlett készítése közben nagyon fontos, hogy a
serpenyő alja egyenletesen legyen forró. Használjunk közepes lángot, és
várjuk meg, míg a serpenyő felhevül. A tojásokat öntsük bele a serpenyőbe,
majd csökkentsük a hőt takarékra. Most jön az igazán fontos rész: figyeljünk
arra, hogy az omlettünk ne égjen oda! Egy lapát vagy spatula segítségével
finoman húzogassuk a tojást a serpenyő közepére úgy, hogy mindig a folyékony
rész kerüljön a szélekre. Ha már szilárdabbá vált az omlettünk (de még van
egy kis folyékony rész), akkor érdemes hozzáadni az extra hozzávalókat. Ezek
lehetnek például sajt, sonka, gomba vagy zöldségek – itt tényleg csak a
fantázia szab határt! Amikor már minden hozzávalót beletettünk az omlettbe,
jöhet a legutolsó lépés: az omlett összehajtása. Ezt óvatosan tegyük, szintén
a spatula segítségével. Pár percig hagyjuk még a tűzhelyen