Online Ház Tervező

Ház tervezés a megveszlak.hu-val

A Megveszlak.hu lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy online készítsenek tervrajzokat. A felhasználók szabadon rajzolhatnak, méretezhetnek és változtathatnak a terveken, és a program automatikusan összekapcsolja az összes elemet, hogy rendezett és pontos családi ház tervet hozzon létre. Az alaprajzokat könnyen exportálhatják PDF formátumban, és megoszthatják másokkal, vagy beilleszthetik azokat más dokumentumaikba. A terv készítő program online elérhető, így a felhasználók bárhonnan hozzáférhetnek, és nincs szükség speciális szoftverek telepítésére. A Megveszlak.hu ingyenesen használható, és egyszerűen kezelhető, így a felhasználók könnyen elkészíthetik saját alaprajzaikat, akár kezdők is.

Ebben a videóban a Megveszlak.hu (https://megveszlak.hu/alaprajz-tervezo) által elérhető, ingyenesen használható alaprajz tervezése látható: 

Ház tervezés a sweethome3d.com-mal

A Sweet Home 3D egy ingyenes, platformfüggetlen belsőépítészeti szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy otthonukat tervezhessék és vizualizálják. A felhasználók képesek virtuális lakásokat, házakat vagy épületeket tervezni, ahol a felhasználók rajzolhatnak falakat, ablakokat és ajtókat, berendezhetik a helyiségeket és hozzáadhatnak díszítőelemeket, mint például bútorok, lámpák és növények. A Sweet Home 3D számos sablont, készletet és modellt kínál a felhasználóknak, amelyeket be lehet importálni a programba, és lehetővé teszik, hogy könnyen elkészítsék az otthoni belső tereket. A programban elérhető 3D nézetben a felhasználók képesek az elkészült belsőtereket virtuálisan bejárni, amely nagyszerű módja annak, hogy előre láthatóvá váljon, hogyan fog kinézni a tervezett lakás vagy épület. http://www.sweethome3d.com/

Letölthető és böngészőben is futtatható.

Ház tervezése Floorplanner-rel

A Floor Planner (magyarul: alaprajz tervező) szintén egy online elérhető tervrajz készítő program. Több nyelven elérhető, magyarul sajnos nem, de a használata kis gyakorlással tökéletesen elsajátítható. Ebben a videóban részletesen be van mutatva a használata. A kezelőfelületét folyamatosan fejlesztik, ezért ki különbségek lehetnek, viszont a használata nem változott.

Ház tervezése Room Styler-rel

A Room Styler (magyarul: szoba tervező) szintén egy online elérhető alaprajz készítő program. Több nyelven elérhető, magyarul sajnos nem, de a használata kis gyakorlással tökéletesen elsajátítható. Ebben a videóban részletesen be van mutatva a használata. A kezelőfelületét folyamatosan fejlesztik, ezért ki különbségek lehetek, viszont a használata nem változott. https://roomstyler.com/

Ház tervezés Sketchup-pal

A SketchUp Free egy ingyenes online háztervező program, amely 3D alaprajzok és modellek készítésére használható. Az ingyenes verzió korlátozott lehetőségeket kínál, de könnyen használható és ideális azoknak, akik szeretnék kipróbálni a háztervezést.

A Sketchup linkje: https://www.sketchup.com/

Ház tervezés tervezése Smart Draw-val

A SmartDraw lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző típusú terveket készítsenek, például épület- és lakás tervrajzokat, irodai tervrajzokat, földrajzi térképeket és még sok mást. A SmartDraw számos sablont és készletet kínál a felhasználóknak, amelyek megkönnyítik az alaprajzok készítését és segítenek abban, hogy azok pontosak és rendezettek legyenek. 

Rengeteg sablon alaprajz rendelkezésre áll, nem kell az üres lapról kezdeni a munkát.

A SmartDraw lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy együtt dolgozzanak alaprajzaikon, még akkor is, ha különböző helyeken tartózkodnak, és integrálódik más alkalmazásokkal, hogy könnyen beilleszthessék az alaprajzaikat más dokumentumaikba és projektjeikbe. https://www.smartdraw.com/

Profi szoftver ház tervezésére:Autodesk Revit

Autodesk Revit egy komplett építészeti tervezőszoftver. A programot kifejezetten a 3D-s építészeti modellezésre készítették. Ha kedvet kaptál az építészeti tervezéshez, akkor ezzel a programmal bármit meg tudsz tervezni. Egy alaprajzot pedig vérprofin el tudsz készíteni. Ez egy fizetős program, de az alábbi videó alatt találsz néhány hasznos linket, ami segíthet olcsóbban hozzájutni.