Őszibarack Kompót

  A sütemények
világában számtalan csodás íz és textúra található, de az egyik legelsöprőbb
mind közül kétségkívül a karamellkrém. Egy jól elkészített karamellkrém
olyan, mint a napsütötte arany: édes, ragyogó és gazdag. Ez a krém kiegészíti
és kiemeli a desszertek természetes ízeit, így tökéletes választás bármilyen
süteményhez vagy tortához. De hogyan készíthetjük el otthon ezt az isteni
krémet? Kövessétek az alábbi lépéseket! 1. Szükséges hozzávalók: 200g kristálycukor,
90g vaj (szobahőmérsékletű), 120ml tejszín (főzőtejszín), csipetnyi só. 2.
Első lépésként öntsük a cukrot egy közepes méretű, vastag falú serpenyőbe és
olvasszuk fel közepes lángon. Fontos, hogy ne kevergessük az olvasztás során,
csak rázzuk meg a serpenyőt néha-néha. 3. Mikor a cukor teljesen felolvadt és
aranybarna színt kapott (ez kb. 5-7 perc), vegyük le a tűzről és adjuk hozzá
a vajat. Figyelem! A vaj hozzáadásakor a krém felforr és habos lesz. 4.
Keverjük addig, amíg a vaj teljesen elolvad. Ha szükséges, tegyük vissza a
tűzre, de legyünk óvatosak, nehogy megégjen. 5. Ezután öntsük hozzá a
tejszínt és a sót, majd keverjük össze alaposan. A keverés során a krém kissé
besűrűsödik. 6. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Figyelem! Ne ijedjünk
meg, ha úgy tűnik, hogy a krém túl folyékony – ahogy hűl, besűrűsödik. Íme,
elkészültünk otthonunkban saját karamellkrémünkkel! Ezzel az egyszerű
recepttel bármikor elkészíthetjük ezt az édes finomságot. Legyen szó akár egy
egyszerű palacsintáról vagy egy bonyolultabb tortáról, ez a krém garantáltan
még jobbá teszi a desszertet!