Padlizsán Télire Üvegben

  A padlizsán télire
üvegben egy fantasztikus módszer arra, hogyan lehet a nyári friss zöldséget
hosszú távra eltenni és élvezni a hideg téli hónapokban is. Ebben a
bejegyzésben lépésről lépésre bemutatom, hogyan készítheted el ezt az ízletes
és egészséges ételt. Először is válassz ki egészséges és friss padlizsánokat
a helyi piacról vagy bioboltból. Mossd meg alaposan őket, majd vágd őket
vékony szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy milyen formában szeretnéd
őket tárolni. Ezután következik a sózás. Szórj egy kevés sót a padlizsán
szeletekre, majd hagyd állni legalább fél órát. Ez segít kinyerni belőlük a
felesleges nedvességet és megakadályozza, hogy túlzottan puha legyen az
üvegezett változatban. Közben készíts egy ízes paradicsomos szószt, amit majd
az üvegekbe fogsz tenni. Ehhez piríts meg apróra vágott hagymát és fokhagymát
olajon, majd adj hozzá darabolt paradicsomot és fűszereket ízlés szerint (pl.
bazsalikom, oregano, só, bors). Miután letelt a féléves idő a sózás alatt,
öblítsd le alaposan a padlizsánt és szárítsd meg. Majd halmozz bele az
üvegekbe váltott rétegekbe a paradicsomos szósszal és zárjuk le az üvegeket.
Végül tedd az üvegeket vízzel teli lábasba és főzd őket legalább 20 percig. Ez
segít abban, hogy hosszú ideig eltartható legyen a padlizsán télire üvegben.
És voilà! Íme egy egyszerű és finom módja annak, hogyan tarthatod el kedvenc
nyári zöldségedet egész télen át. Jó étvágyat!