Cím:
„Padlizsánkrém télire – egy ízletes és tartósított finomság”
Üdvözlök mindenkit a blogomon! Ma egy olyan receptet mutatok be, ami nem csak
ízletes, de hosszabb időre is elkészíthető. A padlizsánkrém ideális választás
lehet azoknak, akik szeretnék a nyári kertből származó zöldségeket télire is
élvezni. A padlizsánkrém alapvetően egy egyszerű, de nagyszerű étel. Nyár
végén, amikor bőségesen terem a padlizsán, érdemes nagyobb mennyiségben
elkészíteni ezt a krémet, és abban a formában tárolni, hogy télen is
élvezhessük az ízeit. Hozzávalók: – 2 nagy padlizsán – 2 gerezd fokhagyma – 4
evőkanál olívaolaj – 1 citrom leve – só és bors ízlés szerint Elkészítés: 1.
Először is megsütjük a padlizsánt. Ezt megtehetjük a sütőben vagy akár
grillen is. A lényeg, hogy a padlizsán belseje kellően megpuhuljon. 2. Amikor
elkészültünk a sütéssel, hagyjuk kihűlni a padlizsánt, majd kanalazzuk ki a
belsejét. 3. Ezt követően tegyük a padlizsán húsát egy tálba, adjunk hozzá
fokhagymát, olívaolajat és citromlevet. 4. Sózzuk, borsozzuk és botmixerrel
pürésítsük az egészet krémes állagúra. Ha kész, ízlés szerint még
utánaízesíthetünk. 5. Végezetül terítsük a krémet steril üvegbe, jól zárjuk
le és helyezzük hűvös, sötét helyre. Ezzel a módszerrel a padlizsánkrém akár
több hónapig is eláll. Télen pedig csak elő kell venni az üveget, és máris
élvezhetjük a nyár ízeit! Egy finom pirítósra kenve vagy grillzöldség mellé
kínálva igazán nagyszerű étel lehet a padlizsánkrém. Remélem, hogy ti is
kipróbáljátok ezt a receptet, és élvezni fogjátok az ízeit akár még télen is!
Jó étvágyat mindenkinek!