Panettone Recept

  A panettone egy
hagyományos olasz ünnepi sütemény, amelyet leggyakrabban karácsonykor
fogyasztanak az olaszok. Egy könnyű és illatos édes kenyér, melynek
belsejében gyümölcsök, diófélék vagy csokoládé találhatók. A panettone
elkészítése nem bonyolult, de időigényes folyamat. Első lépésként szükségünk
lesz lisztre, élesztőre, cukorra, tejjel és vajjal. A tésztát keleszteni
kell, majd hozzáadhatunk ízlés szerint gyümölcsöket vagy más kedvenc
összetevőket. Miután a tészta megkelt, a panettone formába öntve újabb
kelesztésre van szükség. Ezután jöhet a sütés, amelynek során a sütemény szép
aranybarnára sül. A panettone tradicionálisan papír formában kínálják és
szeletelve tálalják. Sokan szeretik egy jó csésze forró kávéval vagy teával
fogyasztani. Összességében a panettone egy finom és különleges olasz
sütemény, amelyet érdemes kipróbálni karácsony alkalmával. Akár ajándékba is
adhatjuk szeretteinknek, vagy egyszerűen csak élvezhetjük egy jó
társaságban.Íme egy egyszerű recept: Hozzávalók: – 500g liszt – 100g cukor –
200ml tej – 20g élesztő – 100g vaj – Gyümölcsök vagy más ízlés szerinti
összetevők Elkészítés: 1. Melegítsük fel a tejet egy kevés cukorral és oldjuk
benne az élesztőt. 2. Keverjük össze a lisztet a maradék cukorral, majd adjuk
hozzá a tejes élesztős keveréket. 3. Dolgozzuk össze a tésztát és adjuk hozzá
a vajat apránként. 4. Ha sima tésztát kapunk, adjunk hozzá gyümölcsöket vagy
más összetevőket ízlés szerint. 5. Kelesszük a tésztát meleg helyen
duplájára. 6. Öntsük a formába és hagyjuk még egyszer kelni. 7. Süssük
előmelegített sütőben aranybarnára. Jó étvágyat!