A paprika saláta
egy könnyű és frissítő étel, ami tökéletes választás lehet a meleg nyári
napokon. Az elkészítése egyszerű, és számos változata létezik, így könnyedén
variálhatjuk az ízeket és az összetevőket. Először is válasszunk ki szép és
érett paprikát, amit alaposan mossunk meg, majd vágjuk fel apró kockákra vagy
csíkokra. Ezzel kezdhetjük el az alapanyagok felkészítését. A paprikát
kombinálhatjuk más zöldségekkel is, például uborkával, paradicsommal vagy
hagymával. Ezután adjunk hozzá egy kevés olívaolajat és ecetet a
zöldségekhez, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és esetleg egy
kis citromlével. Ha szeretnénk pikánsabb ízt elérni, akkor adjunk hozzá egy
kevés csilipaprikát vagy jalapeno-t. Ha van rá lehetőségünk, hagyjuk állni a
salátát legalább fél órát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és jól
átitassák egymást. Utána már csak tálalnunk kell és készen is van a friss
paprika saláta! Ez az étel ideális köret lehet grillezett húsokhoz vagy akár
egy könnyű vacsoraként is fogyaszthatjuk. Friss zöldségekből készült,
egészséges alternatívája lehet a nehézebb salátáknak vagy köretekenek.
Próbáljuk ki otthon is ezt az egyszerű receptet, és élvezzük a frissességét
és az ízek harmóniáját!