Paradicsom Szósz Tésztára

  A paradicsom szósz
talán az egyik legklasszikusabb és legkedveltebb tésztaszósz a világon.
Egyszerű, mégis ízletes és könnyen elkészíthető. Ha te is szereted a
paradicsomos tésztát, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet! 1. Első
lépésként gyűjtsd össze az alapanyagokat: paradicsom konzervet (vagy friss
paradicsomot), hagymát, fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot és friss
bazsalikomot. 2. Vágd fel apró kockákra a hagymát és a fokhagymát, majd
pirítsd meg őket kevés olívaolajon egy lábasban. 3. Add hozzá a paradicsomot
(vagy a felaprított friss paradicsomot) és párold pár percig. 4. Fűszerezd
ízlés szerint sóval, borssal és friss bazsalikommal. 5. Hagyd lassú tűzön
főni legalább 20-30 percig, hogy összeérjenek az ízek. 6. Amikor már jó
sűrűségű a szósz, vedd le a tűzről és turmixold össze egy botmixerrel, hogy
krémes állagú legyen. 7. Tálald frissen főtt tésztával és parmezánnal vagy
mozzarellával. Remélhetőleg így te is könnyedén elkészítheted ezt az egyszerű,
de mennyei paradicsom szószt tésztára! Jó étvágyat!