Szeretettel
üdvözlök mindenkit a blogomon! A mai bejegyzésben egy nagyon egyszerű, de
annál hasznosabb recepttel szeretnélek megismertetni benneteket: a házilag
készült paradicsompürével. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire sokoldalú ez az
alapanyag, és mennyire fontos szerepet játszik a hétköznapi főzésben. Mégis,
hányszor fordult elő, hogy egy-egy recept elkészítésekor nem volt kéznél
konzerv paradicsompüré, és kénytelenek voltunk a szupermarketig rohanni? Nos,
ha te is elege van az ilyen helyzetekből, akkor itt az ideje, hogy megtanuld,
hogyan készíthetsz otthoni körülmények között, friss alapanyagokból
paradicsompürét. Először is nézzük meg a szükséges alapanyagokat: – 2 kg
érett paradicsom – 1 evőkanál só – 1 evőkanál cukor – 1 teáskanál fehér bors
(opcionális) – 2 evőkanál olívaolaj A folyamat első lépése a paradicsomok
alapos megmosása. Miután ezzel megvagyunk, vágjuk őket négyfelé és távolítsuk
el a magházukat. Ezt követően tegyük a paradicsomot egy nagy lábasba, adjunk
hozzá sót, cukrot, borsot és olívaolajat. A lábast helyezzük a tűzhelyre és
közepes lángon főzzük a paradicsomokat addig, amíg puha nem lesz. Ez
általában 15-20 percet vesz igénybe. Miután megpuhultak a paradicsomok,
vegyük le őket a tűzhelyről. A következő lépésben pürésítsük le a
paradicsomot. Erre tökéletesen alkalmas egy botmixer vagy turmixgép. Ha extra
sima állagot szeretnél elérni, akkor az elkészült pürét szűrd át egy finom
szűrőn. A végeredmény egy csodálatosan friss, intenzív ízű paradicsompüré
lesz, amit felhasználhatsz levesekhez, mártásokhoz vagy akár pizzaalapnak is!
Remélem tetszett a receptem! Próbáljátok ki ti is otthon és élvezzétek a
friss alapanyagokból készült házi paradicsompüré ízeit! Az eredmény
garantáltan megéri majd a befektetett munkát.