Paradicsomszósz Tésztára

  A paradicsomszósz
egy klasszikus olasz szósz, amelynek elkészítése nagyon egyszerű és gyors.
Ideális választás lehet, ha gyorsan szeretnénk elkészíteni egy finom
tésztavacsorát. Először is szükségünk lesz néhány alapvető hozzávalóra:
paradicsomra, vöröshagymára, fokhagymára, olívaolajra, sóra, borsra és friss
fűszerekre (pl. bazsalikom, oregánó). Először a vöröshagymát és fokhagymát
vágjuk fel apró kockákra, majd forrósítsunk fel egy kevés olívaolajat egy serpenyőben.
Pirítsuk meg benne a hagymát és fokhagymát néhány percig, majd adjuk hozzá a
felkockázott paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd adjunk
hozzá friss fűszereket is. Fedjük le a serpenyőt és főzzük lassú tűzön kb.
20-30 percig, amíg a paradicsom teljesen össze nem esik és egy sűrűbb szósz
állagot nem kapunk. Közben főzzük meg a tésztát sós vízben al dente állagúra,
majd keverjük össze a paradicsomszósszal. A kész tészta tálalhatjuk reszelt
parmezánnal vagy friss bazsalikomlevéllel megszórva. Egy finom
paradicsomszósszal készült tészta már csak pár perc alatt elkészíthető otthon
is, így ideális választás lehet akár egy gyors hétköznapi vacsorához is.
Próbáld ki te is!