Párolt Zöldség Fűszerezése

  Ha szeretnénk
egészségesen étkezni, akkor nem mehetünk el a zöldségek mellett. A párolt
zöldség egy remek választás, hiszen egészséges, könnyen elkészíthető és
sokféle módon fűszerezhető. Az alaplépés az, hogy válasszunk friss
zöldségeket. Fontos, hogy olyan zöldségeket válasszunk, amelyek jól
párolhatóak, például sárgarépa, brokkoli, cukkini vagy karalábé. A
zöldségeket daraboljuk fel egyenlő méretűre, hogy egyszerre süljenek meg.
Ezután melegítsünk fel egy kevés olívaolajat vagy vajat egy serpenyőben, majd
adjuk hozzá a zöldségeket. Pároljuk őket közepes lángon néhány percig,
időnként kevergessük őket. Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor jöhet a
fűszerezés. Szórjunk rájuk sót és borsot ízlés szerint. Ezen kívül lehet még
hozzáadni fokhagymát, friss vagy szárított gyógynövényeket (pl. rozmaring,
kakukkfű), citromlevet vagy reszelt sajtot is. Ha szeretnénk pikánsabb ízt
adni a párolt zöldségnek, akkor próbálkozzunk chili paprikával vagy curry
fűszerkeverékkel. A párolt zöldség nagyszerű köret lehet húsokhoz vagy akár
önmagában is fogyasztható. Egyszerű elkészítése és változatos fűszerezési
lehetőségei miatt ideális választás az egészséges étrend részeként. Ne
feledjük azonban, hogy mindig friss alapanyagokat használjunk és
kísérletezzünk bátran az ízekkel!