Cím: Pizzaszósz Paradicsomléből –
Egyszerű és Autentikus Üdvözlök minden pizzaimádót! Ma egy nagyon izgalmas
témáról, a pizzaszószról fogok írni. De nem bármilyen pizzaszószról, hanem
olyanról, amit paradicsomléből készíthetünk el otthon. Ez a recept egyszerű,
gyors és egészséges alternatívát nyújt a bolti szószokhoz képest. Először is
beszéljünk arról, miért is jó ötlet paradicsomléből készíteni a pizzaszószt.
Sokan paradicsompürét vagy konzervparadicsomot használnak erre a célra, de én
személy szerint előnyben részesítem a paradicsomlevet. Ez azért is van így,
mert így megőrizhetjük a paradicsom frissességét és természetes savasságát,
amely tökéletesen kiegyensúlyozza a pizza többi hozzávalójának ízét. Ráadásul
a paradicsomlé gyorsabban és könnyebben főzhető le szósszá, mint más
alapanyagok. Nézzük is meg lépésről-lépésre, hogyan készíthetünk otthon
pizzaszószt paradicsomléből! 1. Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé, 2
fokhagymagerezd, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, 1 teáskanál oregánó, 1
teáskanál bazsalikom. 2. Készítsünk elő egy nagyobb serpenyőt vagy lábas és
melegítsük fel az olívaolajat közepes hőfokon. 3. Adjuk hozzá a finomra
aprított vagy préselt fokhagymát, és pirítsuk addig, míg aranybarnává nem
válik. Figyeljünk oda, nehogy megégjen! 4. Öntsük bele a paradicsomlevet,
majd ízesítsük sóval, borssal és a fűszerekkel. 5. Forraljuk fel a keveréket,
majd csökkentsük a hőfokot és hagyjuk lassú tűzön rotyogni kb. 30 percig vagy
addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. 6. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Ezután már
fel is használhatjuk a pizzánkra! Ez az egyszerű recept garantáltan finom és
friss ízt ad a házi pizzáinknak! A bolti szószok gyakran tartalmaznak
mesterséges adalékanyagokat és sok sót, ezért jobb ötlet saját magunk
elkészíteni a szószt. Ráadásul a paradicsomlében található magnézium, kálium
és B-vitaminok jót tesznek