Ponty Sütve

  A ponty sütve egy
klasszikus és ízletes halétel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
ponty a pontyfélék családjába tartozik, és hazánkban is nagyon népszerű
halfajta. Gazdag tápanyagforrás, jó fehérjeforrás és omega-3 zsírsavakban is
gazdag. 1. Előkészületek: Első lépésként tisztítsuk meg a pontyot alaposan,
majd sózzuk be és hagyjuk állni 10-15 percig. Ez idő alatt elkészíthetjük a
panírt is. 2. Panírozás: A panírozáshoz lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába
hempergetjük a halat. Fontos, hogy minden részét jól bepanírozzuk, hogy
egyenletesen süljön meg. 3. Sütés: Forró olajban süssük ki a panírozott
pontyot mindkét oldalán aranybarnára. Figyeljünk arra, hogy ne süsüjjük túl,
mert akkor könnyen kiszáradhat. 4. Tálalás: A kész pontyot friss citrommal és
petrezselyemmel díszítve tálalhatjuk. Jó választás mellé köretnek rizs vagy
sült burgonya. Összességében a ponty sütve egy egyszerűen elkészíthető, de
annál ízletesebb fogás, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését.
Próbáljátok ki ti is otthon!