Pudingos Epertorta

  Szeretettel
üdvözlök minden édességimádót! Ma egy különleges recepttel érkeztem, amit
bátran ajánlok mind azoknak, akik nem tudnak ellenállni a csodás eper és
puding párosításának. A pudingos epertorta elkészítése egyszerű és gyors, így
garantáltan nem okoz gondot még a kezdő háziasszonyoknak sem. Az epres puding
tortát sokan kedvelik a tavaszi-nyári időszakban, mivel ez a szezonális
gyümölcs igazi frissességet csempész az édes finomságba. Az alapja egy puha piskóta,
melyet egy lágy vanília pudingos krémmel vonunk be, majd bőségesen megrakjuk
friss eperrel a tetejét. Akár szülinapi bulikra, családi összejövetelekre
vagy csak egy hétköznapi desszertnek is remek választás. Elkészítése
lépésről-lépésre: 1. Kezdjük a piskótánk elkészítésével: verjünk fel 6 tojást
cukorral habosra, majd adjuk hozzá a lisztet és sütőporral keverve adjuk
hozzá a tojásos masszához. Egy tortaformába öntve süssük meg kb. 20 perc
alatt. 2. Közben készítsük el a pudingos krémünket: főzzünk meg egy zacskó
vanília pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk
kihűlni. A kihűlt pudinghoz keverjünk hozzá vajat és cukrot. 3. Ha a
piskótánk is szépen megsült és kihűlt, vágjuk ketté, és kenjük meg az alsó
részt a pudingos krémmel. 4. Az epret mossuk meg, vágjuk félbe és terítsük
szépen a krémes részre. A tetejét borítsuk be a másik piskótával. 5. Végül
jöhet a torta díszítése: kenjük meg a tetejét tejszínhabbal, majd rakjuk tele
epres darabokkal. Könnyed, gyümölcsös és annyira finom – ez a pudingos
epertorta! Pudingos-epres édességet sokan szeretnek, de ebben a formában
igazi ünnepi desszertet varázsolhatunk belőle. Próbálja ki Ön is ezt az
egyszerű receptet és lepje meg vele szeretteit! Jó sütögetést kívánok!