Az ünnepi asztal
elengedhetetlen fogása a pulykacomb, melynek számtalan változata létezik. A
pulykacomb kiválóan alkalmas arra, hogy igazi csemege legyen az ünnepi
vacsorán vagy akár egy hétköznapi családi ebéden is. Először is fontos
kiemelni, hogy a pulykacombot alaposan meg kell tisztítani, majd sóval és
fűszerekkel ízesíteni. Ezután érdemes bepácolni, hogy a hús minél ízletesebb
legyen. A pácolás időtartama legalább néhány óra, de lehet akár egész éjszakán
át is. A legnépszerűbb pulykacomb receptek között szerepel a sült pulykacomb
rozmaringos burgonyával és zöldségekkel. Ehhez a combot először sütőzacskóba
kell helyezni, majd hozzáadni a burgonyát és zöldségeket. Ezt követően ízlés
szerint fűszerezhetjük és befedhetjük fóliával, majd előmelegített sütőben
addig sütjük, amíg a hús meg nem pirul. Egy másik népszerű pulykacomb recept
a töltött pulykacomb, melynek elkészítése során a combot kinyitjuk és
megtöltjük egy finom töltelékkel (pl. gomba vagy diókrémes töltelékkel).
Ezután becsomagoljuk fóliába és sütőben megsütjük. Végül ne feledkezzünk meg
a pulykacomb mártásról sem! A klasszikus mártások közül a zsályás vaj vagy az
almás-mustáros mártás kiválóan passzol a sült pulykacombhoz. Összességében
elmondható, hogy a pulykacomb nagyszerű alapanyag, melynek elkészítésére
számtalan lehetőség kínálkozik. Bárki könnyedén elkészítheti otthon is ezt az
ínycsiklandó fogást, amivel garantáltan sikert arat az asztalnál!