Cím: Hódító Pulykahús Receptek
Üdvözöllek Kedves Olvasó! Ma a pulykahús témáját szeretném körüljárni és
remélhetőleg néhány izgalmas recepttel tűzdelt bejegyzéssel inspirálhatlak
arra, hogy legközelebb Te is a pulykahúst válaszd az ebéd vagy vacsora
alapanyagaként. A pulyka húsát jellemzi a magas fehérje- és alacsony
zsírtartalom, valamint nagyon sokféleképpen elkészíthető, így könnyen
beilleszthető szinte bármilyen étrendbe. Elsőként közreadok egy egyszerű, de
nagyszerű pulykamell receptet: 1. Fűszeres pulykamell grillezve: –
Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors,
fokhagymapor, rozmaring. – Elkészítés: Keverd össze az olajat a fűszerekkel
és kend be vele a húst mindkét oldalon. Hagyd állni fél órát, majd süsd meg
grillrács vagy grillserpenyő használatával mindkét oldalán. Az eredmény egy
könnyű és egészséges fogás lesz. Ha kicsit kreatívabb hangulatban vagy,
próbáld ki a következő receptet: 2. Pulyka curry: – Hozzávalók: 500g pulykamell,
1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál currypor, 1 teáskanál
kurkuma, 200ml kókusztej, só és bors. – Elkészítés: Vágd fel a pulykahúst
kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel és pirítsd meg egy
serpenyőben egy kevés olajon. Adj hozzá curryport és kurkumát, majd dobd rá a
húskockákat is. Pirítsd néhány percig, majd öntsd fel a kókusztejjel és
párold további 15-20 percig. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Végül
pedig hadd mutassak be egy igazán ünnepi receptet: 3. Málnás-mézes pulyka: –
Hozzávalók: 1 egész pulyka (kb. 3 kg), só, bors, 200g málna, 4 evőkanál méz,
rozmaring. – Elkészítés: A pulykát tisztítsd meg alaposan belülről és
kívülről. Sózd és borsozd meg az egész madarat belülről és kívülről is.
Készíts málnás-mézes öntetet: keverd össze a málnát és a mézet, majd kend