A rakott cukkini
darált hússal tejföllel egy könnyen elkészíthető és ízletes étel, amely
ideális választás lehet egy gyors vacsorához vagy ebédhez. A recept alapját a
friss, szezonális cukkini adja, melyet felszeletelünk és előfőzünk. Közben
egy serpenyőben pirítjuk a darált húst hagymával, fokhagymával és egy kis
fűszerezéssel. Miután elkészült a húsos ragu, rétegezni kezdjük az ételt egy
tűzálló tálon vagy tálban. Először egy sor cukkinit helyezünk el az aljára,
majd ráhalmozzuk a húsos ragut. Ismételjük meg ezt a rétegzést egészen addig,
amíg el nem fogynak az összetevők. A legtetejére pedig kenjünk egy jó adag
tejfölt, és szórjunk rá reszelt sajtot. A rakott cukkini darált hússal
tejföllel ezután kerül a sütőbe, ahol addig sütjük, amíg a teteje
aranybarnára nem pirul. Ez általában kb. 30-40 percet vesz igénybe, attól
függően, mennyire vastagon rétegeztük az ételt. Amikor elkészült, tálalhatjuk
friss zöldsalátával vagy akár egy szelet friss kenyérrel. Összességében a
rakott cukkini darált hússal tejföllel egy egyszerű, de nagyszerű étel, mely
gyorsan elkészíthető és garantáltan ízletes falatokat kínál. Ideális
választás lehet bármilyen alkalomra, és remek lehetőség arra is, hogy
kihasználjuk a szezonális zöldségeket és változatosabban étkezzünk. Érdemes
kipróbálni ezt a receptet, ha valami újat szeretnénk kipróbálni a hétköznapi
menüsorunkban!
