Cím: Hogyan fagyasszuk le a rántott
húst? Vannak azok a napok, amikor úgy érzed, nincs időd vagy energiád főzni.
Ekkor kerülhet előtérbe a fagyasztott rántott hús, ami egy gyors, egyszerű és
ízletes megoldás lehet. De hogyan is csináljuk jól? Az alábbiakban
részletesen bemutatom a legjobb módszereket. 1. Lépés: A rántott hús
elkészítése Rántott húst fagyasztani nem csak praktikus, hanem pénz- és
időtakarékos is lehet. Mindig készítsünk több adagot, amikor rántott húst
sütünk! Válasszunk ki egy jó minőségű húst, tisztítsuk meg és szeleteljük
fel. Készítsük el a panírt lisztből, tojásból és zsemlemorzsából. A húsokat
először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül pedig meghempergetjük
őket a zsemlemorzsában. 2. Lépés: A sütés A már bepanírozott hússzeleteket
forró olajban süssük ki. Fontos, hogy ne túlsütött legyen, hiszen később még
újra fel fogjuk használni. 3. Lépés: Hűtés Miután a húsok aranybarnára
sültek, csepegtessük le róluk az olajat, és hagyjuk őket teljesen kihűlni. A
hűtés nagyon fontos lépés a fagyasztás előtt, hiszen ha meleg ételt teszünk a
fagyasztóba, az nemcsak hogy felmelegíti a többi ételt, de baktériumok
szaporodását is elősegítheti. 4. Lépés: Csomagolás Amint a rántott hússzeletek
teljesen kihűltek, csomagoljuk őket egyenként műanyag fóliába vagy
vásároljunk erre a célra kifejezetten légmentes zacskókat. Ez után rakjuk
őket egy fagyasztózáras tasakba vagy dobozba. 5. Lépés: Fagyasztás Az jól
csomagolt hússzeleteket helyezzük a fagyasztóba. Fontos, hogy ne zsúfoljuk
túl a fagyasztót, mert ezzel gátoljuk a megfelelő levegőáramlást. A rántott
hús így akár 3-4 hónapig is eltartható. A rántott húst legjobb lassan
kiolvasztani a hűtőben. Ha sürgős lenne, akkor mikrohullámú sütőben is ki
lehet olvasztani, de ekkor a hús veszíthet ropogós kü