A taco talán az
egyik legnépszerűbb mexikói étel, amelyet szinte mindenki szeret. Ez a
hagyományos mexikói étel egy ropogós kukoricatortillából készült, amit
különböző feltétekkel töltünk meg. Elkészítése egyszerű és gyors, így akár
hétköznapokon is könnyedén elkészíthetjük otthon. Első lépésként elkészítjük
a taco húst vagy zöldséget, amit később bele fogunk tölteni a tortillába. A
hús lehet marha, csirke vagy sertés, de vegetáriánus változatban is készíthetjük
zöldségekkel vagy babokkal. Miután elkészítettük a tölteléket, jöhet a
tortillák melegítése. Ehhez egy serpenyőt felforrósítunk, majd rárakjuk a
tortillát és mindkét oldalát kb. 30 másodpercig pirítjuk. Ezt követően már
csak be kell tölteni a tortillát a hússal és kedvenc feltéteinkkel. A taco
nagyon sokféle módon variálható, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének
megfelelő verziót. Lehetőség van különböző szószokkal (pl. guacamole, salsa),
zöldségekkel (pl. paradicsom, hagyma), sajtokkal (pl. cheddar, mozzarella) és
salátával is gazdagítani az ételt. A taco egy igazi örök klasszikus, amely
nemcsak finom, de egyszerűen elkészíthető is. Ideális választás lehet egy
buli vagy családi összejövetel alkalmával is. Próbáljátok ki ti is otthon, és
garantáltan el lesztek ragadtatva ennek az egyszerű és ízletes ételnek az
ízétől!