Repceméz Napi Adagja

  Túrótorta sütés
nélkül zselatinnal – ízletes és könnyű Szeretnéd elkápráztatni családodat
vagy barátaidat egy igazi ínyencséggel? Azonban nem vagy profi cukrász, és
nem szeretsz órákat a konyhában tölteni? Semmi gond, ez a recept neked szól:
túrótorta sütés nélkül zselatinnal! A túrótorta egy igazi klasszikus, amely
minden alkalomra tökéletes. Legyen szó akár gyerekzsúrról, családi
összejövetelről vagy baráti összeröffenésről, ezzel a desszerttel biztosan
nagy sikert aratsz. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy nagyon
egyszerűen elkészíthető. De miért jó a zselatin a túrótortába? A zselatin
segítségével könnyedén megformázhatóvá válik a torta és tartást ad neki
anélkül, hogy hosszas sütésre lenne szükség. Ráadásul semleges ízű, így nem
változtatja meg a torta eredeti, finom túró ízét. Először is nézzük meg, mire
lesz szükségünk: Hozzávalók: – 500 g túró – 200 g keksz – 125 g vaj – 200 ml
tejszín – 150 g cukor – 1 citrom leve – 1 csomag zselatin Elkészítés: 1.
Készítsük elő a tortaformát: terítsünk sütőpapírt az aljára. 2. A kekszet
törjük morzsává (például egy zacskóban sodrófával), majd keverjük össze az
olvasztott vajjal. 3. Nyomkodjuk a kekszmorzsát a tortaforma aljára, majd
tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. 4. A zselatint áztassuk be
hideg vízbe kb. 5 percre. 5. Közben a túrót keverjük simára a cukorral és a
citromlével. 6. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele
a túrós masszába. 7. A beáztatott zselatint melegítsük fel (de ne forraljuk
fel), majd keverjük el a túrós-tejszínes masszában. 8. Az így kapott
tölteléket öntsük bele a tortaformába, majd hagyjuk hűlni/hűtőben dermedni
legalább négy órán keresztül, de egy éjszakán át még jobb. És kész is!
Tálalhatjuk gyümölccsel, csokiöntettel vagy akár magában is. Ízlés dolga! Ez
a sütem