Sziasztok, kedves
Olvasók! A mai blogbejegyzésem a sült sütőtök recepteket veszi górcső alá. A
sütőtök a tökfélék családjába tartozik, és ősszel a legízletesebb. Gazdag
vitaminokban és tápanyagokban, és számos módon elkészíthető – például hideg
levesként, krémes püréként vagy éppen ropogósra sütve. Ma két szuper sült
sütőtök receptet osztok meg veletek! 1. Sült Sütőtök Fűszerekkel: Hozzávalók:
– 1 közepes méretű sütőtök – 2 evőkanál olívaolaj – 1 teáskanál tengeri só –
Fél teáskanál frissen őrölt bors – 1 teáskanál fahéj – Fél teáskanál
szerecsendió Elkészítés: 1. Először is, melegítsd elő a sütődet 200 fokra. 2.
Mossuk meg alaposan a sütőtököt, vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat. 3.
Vágjuk a sütőtököt nagyobb darabokra, majd egy tepsire helyezzük. 4. Keverjük
össze az olívaolajat a sóval, borssal, fahéjjal és szerecsendióval, majd
locsoljuk rá a sütőtökre. 5. Süsd 30-40 percig, amíg a tök megpuhul és
aranybarna lesz. 2. Mézes-diós sült sütőtök: Hozzávalók: – 1 közepes méretű
sütőtök – 2 evőkanál olívaolaj – 2 evőkanál méz – Fél csésze dió – Só és bors
ízlés szerint Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A sütőtököt
mossuk meg, vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat és vágjuk nagyobb
darabokra. 3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük rá a sütőtök
darabokat. 4. Locsoljuk meg az olívaolajjal és mézzel, majd szórjunk rá sót
és borsot ízlés szerint. 5. Dobáljuk meg a tetejét dióval és süsd 30-40
percig, amíg a tök megpuhul. Remélem, kedvet kaptatok a sült sütőtök receptek
kipróbálásához! Tökéletesek egy hideg őszi vagy téli napon, hogy
felmelegedjünk belül is, miközben élvezzük a sütőtök ízletes, természetes
édességét. Jó étvágyat!