Réteslapból Almás Rétes

  A rétes egy
hagyományos magyar sütemény, melynek elkészítése egyszerű, de annál finomabb.
Az almás rétes talán az egyik legnépszerűbb változata ennek az ételnek. Az
almás rétes elkészítéséhez először is szükségünk lesz réteslapra. A
réteslapot vékonyra kinyújtjuk, majd megszórjuk morzsolt dióval vagy
mandulával. Ezután jöhet az alma: az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd
lereszeljük. Az reszelt almát összekeverjük cukorral, fahéjjal és
citromlével. Ezt a tölteléket eloszlatjuk a réteslap felületén, majd óvatosan
feltekerjük. Ha van még időnk és kedvünk, akkor a tetejét megkenhetjük
olvasztott vajjal és megszórhatjuk cukorral. Végül a rétest sütőpapírral
bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Az almás
rétes nagyon finom melegen is, de hidegen is isteni! Kiváló desszert lehet
akár hétköznapi ebéd után is, vagy ünnepi alkalomra. Jó étvágyat!