Rib Eye Steak Recept

  A Rib Eye Steak elkészítése nem csak a
grill művészek és az étterem szakácsok privilégiuma, bárki otthon is
tökéletes eredményt érhet el néhány egyszerű lépés követésével. Az alábbi
receptben megmutatom, hogyan készíthetünk otthon igazi profi stílusú Rib Eye
Steak-et. A Rib eye steak a szarvasmarha borda közepéről származik, ami tele
van ízletes zsírral, ami a steak szaftosságát biztosítja. A nagyobb
zsírtartalom miatt ez a steak rendkívül gazdag és intenzív ízű, ideális
választás, ha valami igazán különlegesre vágyunk. Mi szükséges hozzá: – 1 db
rib-eye steak (kb. 500g) – só – frissen őrölt bors – olívaolaj – 2 gerezd
fokhagyma – néhány ág friss rozmaring 1. Első lépésként a steakeket vedd ki a
hűtőből legalább egy órával főzés előtt, hogy szobahőmérsékletre
melegedjenek. Ez kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy a steak egyenletesen
süthető legyen. 2. Miközben a steak hozzáigazodik a hőmérséklethez, melegítsd
elő a sütőt 200°C-ra. 3. A steak mindkét oldalát sózd és borsozd meg ízlés
szerint, majd egy forró serpenyőben (lehetőleg grillserpenyőben) süsd 2-3
percig mindkét oldalán. Figyelj arra, hogy a steak ne égjen oda, de szép
barna színt kapjon. 4. Ezután tedd a steakeket egy sütőbe való tálcára, és
süsd őket a már előmelegített sütőben további 10-15 percig (attól függően,
hogy milyen állapotban szereted a steaket). 5. Közben készíts egy fűszeres
olajat: keverj össze egy kis olívaolajat, aprított fokhagymát és friss
rozmaringot. 6. Amikor kivesszük a steakeket a sütőből, azonnal kenjük le
őket ezzel az olajjal, majd fedjük le alufóliával és hagyjuk pihenni 5-10
percig. Ez fontos lépés, mert így a steakben lévő nedvesség egyenletesen
eloszlik, így lesz igazán omlós és zamatos. 7. Végül csak annyi maradt hátra,
hogy felszeljük és tálaljuk az elkészült steaket. Ez az egyszerű recept
tökéletes módja annak, hogy otthon elkészítsük a rib eye steaket. A
végeredmény egy rendkívül ízletes