Ribeye Steak Recept

  Az alábbiakban egy
egyszerű és finom ribeye steak receptet mutatok be, amit otthon könnyedén
elkészíthetsz. Hozzávalók: – 2 db ribeye steak (kb. 250g-300g/db) – só –
frissen őrölt fekete bors – fokhagyma por – vaj Elkészítés: 1. Vegyél ki a
hűtőből két darab ribeye steaket, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek. 2.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes-halványos lángon. 3. Kend be a steakek
mindkét oldalát sóval, frissen őrölt fekete borssal és fokhagymaporral. 4.
Amikor a serpenyő már elég forró, tedd rá a steakeket anélkül, hogy olajat
használnál. 5. Süssd a steaket 3-4 percig az egyik oldalon anélkül, hogy
hozzányúlnál. 6. Fordítsd meg a steaket és addig süsd további 3-4 percig,
amíg a kívánt sütöttségi fokot el nem éri. 7. Ha szereted medium rare-en,
akkor kb. 55-57°C, mediumre pedig kb. 60-63°C sütési hőmérsékletre van
szükség. 8. Amikor elkészült a steak, vedd le a tűzről és helyezd egy
tányérra. 9. Végül adj hozzá egy szelet vajat a tetejére, ami még finomabbá
teszi az ízét. Íme, egy gyors és egyszerű ribeye steak recept, amit bármikor
elkészíthetsz otthon is. Jó étvágyat kívánok!