Rizses Hús Kalória

  Cím: Rizses Hús Kalóriatartalma:
Egészséges Vagy Energia Bomba? Az egyik legkedveltebb magyaros étel, a rizses
hús, nem csak ízletes, de táplálkozási szempontból is érdekes. Ebben a
blogbejegyzésben a rizses hús kalóriatartalmát vesszük górcső alá, hogy
tisztában legyünk vele, mennyi energiát ad ez az étel, és hogyan illeszthető
be egy egészséges étrendbe. Elsőként essünk túl a száraz tényeken: 100 gramm
rizses hús hozzávetőlegesen 130-200 kalóriát tartalmaz. A pontos kalóriaszám
nagymértékben függ az elkészítés módjától és a használt alapanyagoktól. Ha
zsírosabb húst, több olajat vagy zsirt használunk az elkészítéshez, akkor a
kalóriatartalom egyértelműen meg fog növekedni. A rizses hús összetevői
között van fehérje (a húsból), szénhidrát (a rizsből) és zsír (általában az
olajból vagy a húsból). Ezek minden étkezés során szükségesek a szervezetnek,
de fontos odafigyelnünk arra, hogy mennyit viszünk be belőlük. Az egészséges
étrend keretén belül a rizses hús elfogyasztása nem jelenthet problémát,
feltéve, ha figyelembe vesszük az ételek energiatartalmát és igyekszünk
megfelelően kiegyensúlyozott diétát követni. Azonban, ha fogyni szeretnénk,
vagy alacsonyabb kalóriabevitelt tartunk szem előtt, akkor jó ötlet lehet
néhány változtatást eszközölni a rizses hús elkészítésében. Íme néhány tipp a
kalóriatartalom csökkentésére: 1. Csirkehúst használjunk: A csirkehús
általában kevesebb zsírt tartalmaz, mint a sertés- vagy marhahús.
Természetesen fontos odafigyelni arra is, hogy milyen részét használjuk fel
az állatnak (például a mellfilé kevesebb zsírt tartalmaz, mint a comb). 2.
Csökkentsük az olaj mennyiségét: Ha kevesebb olajat használunk az étel
elkészítése során, akkor azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát viszünk be. Az
olaj helyett esetleg vízzel, húslevessel vagy alacsony zsírtartalmú húsáruval
is pótolhatjuk. 3. Több zöldséget: A rizses húsba extra zöldségek (paprika,
paradicsom, hagyma) adásá