Rizsgolyó Maradék Rizsből

  Címe: Rizsgolyó maradék rizsből: A
tökéletes újrahasznosítás Néha előfordul, hogy túlzásba visszük a rizsfőzést
és kisebb hegyeket hagyunk magunk után. Szerencsére a maradék rizs ideális
alapanyag számos második körös receptben. Ha egy egyszerű, gyors és ízletes
megoldást keresel, a rizsgolyó maradék rizsből a te recepted! A rizsgolyó nem
csak kiemelkedően ízletes snack, de a gyerekek is imádják – akár önállóan is
elkészíthetik, természetesen felnőtt felügyelet mellett. A mai
blogbejegyzésben lépésről-lépésre bemutatom az elkészítését. Hozzávalók: –
Maradék főtt rizs (kb. 2 csésze) – 1 tojás – Zsemlemorzsa (kb. 1 csésze) –
Reszelt sajt (kb. 1 csésze) – Ízlés szerint só, bors – Olaj a sütéshez
Elkészítés: 1. Az első lépés a maradék rizs felhasználása. Ideális esetben ez
már teljesen kihűlt, de ha mégse, várj egy kicsit, hogy ne égjen meg a kezed.
2. Keverd össze a rizst a tojással egy nagy tálban. A tojás segít
összetartani a rizsgolyókat, így fontos hozzávaló. 3. Ízesítsd sóval és
borssal. Ne habozz kreatívnak lenni itt: használhatsz más fűszereket is, mint
például chili, curry, petrezselyem vagy bazsalikom. 4. Alakítsd a rizses
masszából golyókat. Akkora legyenek, mint egy pingponglabda. 5. Forgassd meg
a golyókat először a reszelt sajtban, majd a zsemlemorzsában. 6. Egy
serpenyőben hevíts fel olajat közepes lángon. Süsd meg benne a rizsgolyókat
minden oldalukon aranybarnára. 7. Ha kész, szeddd ki őket egy papírtörlőre,
hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. 8. Már tálalhatod is! Melegen a
legfinomabbak. A rizsgolyó maradék rizsből tökéletes megoldás ha maradék
rizzsel találod magad szemben. Egyszerű és gyors recept, mely bármilyen
alkalomra remek választás lehet – legyen az egy gyors hétköznapi vacsora vagy
egy baráti összejövetel előtti ropogtatnivaló. Jó étvágyat hozzá!