Rizslap Recept

  A rizslap egy
könnyen elkészíthető és rendkívül finom étel, amelyet ázsiai országokban
gyakran fogyasztanak. A rizslap alapvetően csak két hozzávalóból áll: rizsből
és vízből. Az elkészítése nagyon egyszerű, csak néhány lépést kell követni.
Először is mossuk meg alaposan a rizst, majd tegyük egy lábasba és adjunk
hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a
hőt és főzzük puhára a rizst. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ha a rizs kihűlt, akkor már csak meg kell formálni belőle a lapokat. Ehhez
vegyünk egy kis adagot a rizsből és nyomkodjuk lapítva egy sima felületen,
például egy deszkán vagy tányéron. A lapok vastagsága attól függ, milyen
vastag rizslapot szeretnénk. A kész rizslapot lehet tölteni vagy tekerni más
összetevőkkel, például zöldségekkel, hússal vagy akár gyümölcsökkel is. A
rizslap íze semleges, ezért bátran lehet kombinálni más ízekkel.
Összességében tehát a rizslap egy egyszerű, de változatos étel, amely
sokféleképpen variálható és nagyon finom. Érdemes kipróbálni otthon is!