Cím: Garnelarak,
az ínyencek kedvence: Receptek garnelára A garnelák, vagyis a tengeri rákok,
igazán kiváló alapanyagok a konyhában. Számtalan különböző módon
elkészíthetőek, így mindenki megtalálhatja a számára legízletesebb
változatot. Ha Te is szeretnél pár új garnelás recepttel bővíteni a
repertoárodat, olvass tovább! Az első receptünk egy klasszikus olasz étel, a
garnelás spagetti. Első lépésként tegyél fel vizet főni a tésztának, és sózd
meg. Közben egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, adj hozzá fokhagymát és
chilit, majd süsd meg a garnelákat. Ha kész vagy vele, öntsd fel fehérborral,
hagyd pár percig párolódni. Amikor kész a tészta, csepegtesd le és add hozzá
a garnelás keverékhez. Keverd össze alaposan! Tálalás előtt szórd meg reszelt
parmezánnal – egy igazi olasz remekmű! Ha valami egyszerűbb fogást szeretnél,
próbáld ki a fokhagymás garnelát! Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat
közepes lángon, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát és a garnelákat. Pár
percig süsd őket, amíg a garnelák színe megváltozik. Sózd, borsozd ízlés
szerint és már kész is! Az utolsó receptünk egy egzotikus fogás: thai
garnelaleves. Egy nagy lábasban melegíts fel egy kevés olajat, majd add hozzá
az aprított fokhagymát és gyömbért. Főzd őket néhány percig, majd öntsd fel
kókusztejjel. Add hozzá a csirkehúst és hagyd főni 10-15 percig. Amikor a
csirke már szétesett, add hozzá a garnelákat és a harapnivaló zöldségeket
(pl.: babcsíra, kínai kel). Fűszerezd curryvel, sóval és borssal. Tálald
friss korianderrel megszórva. Remélem, kedvet kaptál a főzéshez! Fontos
megemlíteni, hogy bármilyen garnelás receptnél figyelj arra, hogy a tengeri
rákok gyorsan megfőnek, ha túlsütöd őket, könnyen rágósak lehetnek. Tehát
legyél óvatos! Most pedig nincs más hátra, mint belevetni magad a
gasztronómia világába és élvezni az ízeket!