A ropogós
csirkecomb egy igazán finom és népszerű étel, amit otthon is könnyedén
elkészíthetünk. A titok a kívül ropogós, belül puha húsban rejlik, amihez
csak pár egyszerű lépés szükséges. Először is válasszunk jó minőségű
csirkecombokat, amiknek a bőre lehetőleg vastag legyen. A bőr alá dörzsöljünk
fűszereket és sót, majd hagyjuk állni legalább fél órát, hogy az ízek jól
átjárják a húst. Közben melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal, majd tegyük
bele a combokat bőrrel lefelé. Süsd őket mindkét oldalán aranybarnára, majd
tegyük át őket egy sütőbeálló tálba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd
süsd a combokat körülbelül 30-40 percig, amíg teljesen átsülnek és a bőrük
szép piros és ropogós lesz. Ha szeretnénk még pikánsabb ízt adni nekik, akkor
kenjük meg őket valamilyen mártással vagy szósszal az utolsó pár percben a
sütés előtt. A ropogós csirkecomb remek választás lehet egy gyors és laktató
vacsorához vagy akár egy ünnepi ebédhez is. Próbáljátok ki ti is otthon, és
garantáltan sikert arattok vele!
