Cím: Ecetes Zöld
Paradicsom Recept: Hogyan Készítsd El a Tökéletes Konzervet! Üdvözöllek a
blogomon! Ma egy különleges és egyszerű konzervreceptet osztok meg veled. Az
ecetes zöld paradicsom egy klasszikus, időtálló konzerv, amit nagy
valószínűséggel nagymamáink spájz polcán is találhattunk. Most pedig itt az
alkalom, hogy te magad is elkészítsd ezt az ízletes, ropogós finomságot, ami
remek kiegészítője lesz hidegtálaidnak! A recept: Hozzávalók: – 1 kg zöld paradicsom
– 1 liter víz – 1 liter 20%-os ecet – 5 evőkanál só – 5 evőkanál cukor –
Fűszerek ízlés szerint (babérlevél, bors, kömény, stb.) Elkészítés: 1.
Szabadítsd meg a paradicsomokat a száraktól és mosd meg alaposan. 2. Készítsd
elő a befőttesüvegeket: mosd ki őket forró vízzel és szárítsd meg jól. 3. A
paradicsomokat tedd bele az üvegekbe. 4. Következik a fűszerezés: tegyél az
üvegekbe ízlésed szerint babérlevelet, borsot, köményt vagy bármilyen más
fűszert. 5. Készítsd el a befőzéshez szükséges levet. Egy nagy lábasba öntsd
bele a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot. Forrald fel és keverd addig, amíg
a só és a cukor teljesen fel nem oldódik. 6. A forró levet óvatosan öntsd az
előkészített üvegekbe a paradicsomokra úgy, hogy teljesen ellepje őket. 7.
Zárd le az üvegeket, majd tedd őket egy nagyobb lábasba, amit megtöltöttél
vízzel (az üvegeknek félig kell lenniük benne). Forrald fel a vizet, majd
takard le és főzd további 30 percesen alacsony hőfokon. 8. Végül vedd ki az
üvegeket a forró vízből (vigyázz, mert nagyon forróak lesznek!), hagyd őket
kihűlni. A paradicsomokat legalább 1-2 hétig érdemes állni hagyni, hogy
igazán összeérjenek az ízek. Így majd ropogósak és ízletesek lesznek! Ez
egyszerű recept segítségével te is elkészítheted otthon ezt a remek
konzervet! Ha pedig több zöldséget szeretnél belefőzni, bátran variálj: a
zöldpaprika, hagyma vagy akár a sá