Cím: A Tökéletes Ropogós Kenyér
elkészítése kenyérsütőgépben Napjainkban egyre több embert vonz a házi
kenyérsütés gondolata. Számos oka van ennek: a saját kezűleg készített kenyér
egészségesebb, hiszen pontosan tudjuk, hogy milyen alapanyagokat használunk
fel hozzá, ráadásul az íze is sokkal finomabb, mint a bolti pékárúknak. Sokan
azonban még mindig ódzkodnak a házi kenyér sütéstől, pedig ma már olyan
praktikus eszközök állnak rendelkezésünkre, mint például a kenyérsütőgép. A
ropogós kenyér, vagy ahogy sokszor nevezik „krumplis kenyér” sütése
sosem volt ilyen egyszerű! Én személy szerint imádom ezt a típusú kenyeret,
és mióta megtaláltam a tökéletes receptet és módszert arra, hogyan lehet ezt
elkészíteni otthon egy kenyérsütőgéppel, azóta nincs visszaút. Ma megosztom
veletek ezt a titkos receptemet! Először is, fontos megjegyezni, hogy a
ropogós héjú kenyeret nem olyan egyszerű elkészíteni, mint a hagyományos
fehér vagy rozskenyeret. Egy kis extra türelem és odafigyelés szükséges
hozzá, de megéri az eredmény! Tehát, hogyan készítsünk ropogós kenyeret a
kenyérsütőgépben? Először is szükségünk lesz néhány alapvető összetevőre: –
500 g finomliszt – 1 tasak szárított élesztő – 1 teáskanál só – 1 evőkanál
olaj – 300 ml víz Amikor megvannak az összetevőink, kövessük a következő
lépéseket: 1. Szórjuk bele az élesztőt a gépbe. 2. Adjuk hozzá a
finomlisztet, majd a sót. 3. Ezután öntsük bele az olajat és végül a vizet.
4. Állítsuk be a kívánt programot a kenyérsütőgépen (általában van egy
„French” vagy „Crusty” program erre), és indítsuk el a
sütést. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy várjuk meg, míg elkészül az
ínycsiklandó, ropogós kenyerünk! Fontos tudnivaló: Az idő beállítása nagyon
fontos ezen a ponton! Mivel törekednünk kell arra, hogy ropogós legyen a
héja, ezért a normál programoknál hosszabb ideig kell sütni. Ha a
kenyérsütőgépünk