Cím: Egészséges és frissítő: Otthoni
rostos gyümölcslé készítése Bevezető Szeretnél egészséges, vitaminban gazdag
italt elfogyasztani, és mindent megtenni a szervezeted helyes működéséért? A
boltban vásárolt gyümölcslevek általában tele vannak cukorral és mesterséges
adalékanyagokkal, amelyek nem szolgálják egészségünket. Miért ne készítenél
otthon saját magadnak egy finom, rostban gazdag gyümölcslevet? Nem csak
ízletes lesz, de a gyümölcsben található rostok is jót tesznek az
emésztőrendszerednek. Hozzávalók és eszközök Ahhoz, hogy elkezdhess otthon
gyümölcslét készíteni, szükséged lesz néhány alapvető hozzávalóra és
eszközre. Elsőként válassz ki egy vagy több gyümölcsöt a levünk alapjául. Jól
működnek az alábbiak: narancs, alma, eper, málna, banán stb. Próbáld meg a
szezonális gyümölcsöket választani a legfrissebb ízekért és a legtöbb
tápanyagért. Szükséged lesz egy turmixgépre vagy egy lécentrifugára, ami
segít a gyümölcs levének kinyerésében. A turmixgép darabonként összezúzza a
gyümölcsöt, így rostban gazdagabb lesz az italod. A lécentrifuga viszont
kiszűri a rostokat, ezért ha rostos levét szeretnél, inkább a turmixgépet
válaszd. Elkészítés lépései 1. Lemosás: Mielőtt bármit is tennél, győződj meg
róla, hogy alaposan lemostad a gyümölcsöket. Ezzel eltávolíthatod a
felszínükön található szennyeződéseket és baktériumokat. 2. Darabolás: Vágd
fel a gyümölcsöt kisebb darabokra, hogy könnyebben dolgozhass vele. Ha olyan
gyümölcsöt használsz, mint az alma vagy a narancs, ne felejtsd el
eltávolítani a magházat és a héjat. 3. Turmixolás: Helyezd a darabokat a
turmixgépbe és kezdj el turmixolni. Addig turmixold őket, amíg sima nem lesz
az állaguk. 4. Ízesítés: Itt az ideje hozzáadni egy kis mézet vagy agave szirupot
édesítés céljából, ha szükségesnek érzed. De emlékezz, a gyümölcsök
természetes cukortartalma már ízesíti a levünket. 5.