Sárgabarack Lekvár Hámozás Nélkül

  Üdvözlök mindenkit
a blogomban, ahol ma egy egyszerű, de finom receptet fogok megosztani
veletek. A téma nem más, mint a sárgabarack lekvár hámozás nélkül. A
baracklekvár az egyik legnépszerűbb lekvár világszerte, és nem véletlenül: a
sárgabarackból készült lekvár édes, aromás és vitamindús. Sokan azonban
elriadtak attól, hogy otthon készítsenek belőle, mert úgy gondolták, hogy a
barackok hámozása időigényes és fárasztó munka. Nos, van egy jó hírem! A
sárgabarack lekvárt hámozás nélkül is el lehet készíteni. Az alábbiakban
lépésről lépésre bemutatom ezt az egyszerű receptet. 1. Szükséged lesz 2
kilogramm érett sárgabarackra, 1 kilogramm cukorra és a tartósításhoz 1
citrom levére. 2. Első lépésként mosd meg alaposan a barackokat. Fontos, hogy
jól lemossuk róluk a port és egyéb szennyeződéseket. 3. Az alaposan megmosott
barackokat vágd félbe, majd távolítsd el a magházukat. 4. Ezt követően vágd
nagyobb darabokra a barackokat. Nem kell túl apróra vágni, mert a főzés során
a gyümölcs megpuhul és szét fog esni. 5. Tedd a barackdarabokat egy nagy
fazékba, majd add hozzá a cukrot. Keverd össze őket, hogy a barackok levet
engedjenek és a cukor elkezdjen oldódni. 6. Helyezd a fazekat tűzhelyre, és
közepes lángon kezd el főzni. Fontos, hogy rendszeresen kevergesd, nehogy az
aljára égjen. 7. Főzd a lekvárt addig, amíg el nem éri az általad preferált
állagot. Ez általában 40-60 percet vesz igénybe. 8. A főzés befejeztével
facsarj bele egy citrom levét, ez segít tartósítani a lekvárt. 9. Amint a
lekvár kész, töltsd steril üvegbe, majd zárd le szorosan. 10. Hagyd hűlni és
pihenni a lekvárt, mielőtt felbontanád. És kész is! Saját készítésű
sárgabarack lekvár hámozás nélkül! Egy finom reggeli kiegészítő, amit
mostantól bármikor elő tudsz varázsolni otthonodban. Remélem, tetszett ez a
bejegyzés és élvezettel fogod készíteni (és fogyasztani) a házi sárgabarack
lekvárt