Sárgarépa Lekvár

  A sárgarépa lekvár
egy nagyon finom és egészséges alternatíva a hagyományos lekvárokhoz. Sokan
nem is gondolnák, hogy a sárgarépa ilyen remek összetevő lehet egy édesített
gyümölcslekvárhoz. Ez a lekvár tele van vitaminokkal és rostokkal, így
tökéletes választás lehet reggelire vagy uzsonnára. A sárgarépa lekvár
elkészítése nagyon egyszerű. Először is meg kell pucolni és fel kell
darabolni néhány sárgarépát. Ezután ezt egy lábasba tesszük, hozzáadunk egy
kevés vizet és főzzük addig, amíg a répák megpuhulnak. Ezt követően
hozzáadjuk az édesítőt (pl. cukrot vagy mézet), valamint némi citromlevet és
fűszereket (pl. fahéj vagy vanília). Ezt az egészet összefőzzük, majd
botmixerrel pépesítjük. Miután elkészült a sárgarépa lekvár, azt üvegekbe
öntve hűtőbe tesszük tárolásra. Ez így akár hetekig is eltartható, de
valószínűleg hamarabb elfogy, mert annyira finom! A sárgarépa lekvár
tökéletes választás lehet pirítósra kenve vagy akár desszertekhez is.
Összességében tehát a sárgarépa lekvár egy egyszerűen elkészíthető,
egészséges és finom alternatíva a hagyományos lekvároknak. Érdemes
kipróbálni, ha valami új és izgalmas ízt szeretnénk az étrendünkben!