Címe: Így készül a
legfinomabb Serpenyős Kelbimbó Sziasztok, ínyenc ételek kedvelői! Ma egy
olyan zöldség kerül terítékre, amit sokan szeretnek, de legalább ugyanennyien
nem szívlelnek. Ez nem más, mint a kelbimbó. De ne riadjatok vissza! Ha
egyszer jól elkészítitek, garantáltan beleszerettek ebbe a finom és
egészséges, kis káposzta formájú zöldségbe. A kelbimbó magas vitamin- és
rosttartalmával hozzájárul az egészséges étrendhez. De mindemellett, ha jól
fűszerezzük és serpenyőben sütjük meg, igazán ínycsiklandó fogás tud lenni.
Hozzávalók: – 500 g kelbimbó – 2 evőkanál olívaolaj – ízlés szerint só –
frissen őrölt fekete bors – 3 gerezd fokhagyma Elkészítés: 1. először is
alaposan mossuk meg a kelbimbót és távolítsuk el a külső leveleket, majd
vágjuk félbe őket. Ha nagyon nagyok a fejek, akkor negyedeljük is el. 2. Egy
nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Tegyük bele a
kelbimbót és fűszerezzük sóval, borssal. 3. Sütés közben gyakran kevergessük,
hogy mindenhonnan egyenletesen piruljon meg. Ez körülbelül 10-15 percet vesz
igénybe. 4. Amikor a kelbimbó már majdnem kész, adjuk hozzá az aprított
fokhagymát és keverjük át alaposan, majd süssük még 2-3 percig. 5. Ha
elkészült, tálaljuk melegen. Kelbimbóból nem csak leves készíthető, hanem
serpenyős változatban is igazán finom lehet. Állítólag a gyerekek is jobban
szeretik így, mint a hagyományosan főzött változatot. A ropogósra sült
kelbimbó pedig tökéletes köret lehet bármilyen hús mellé. Próbáljátok ki ti
is ezt a receptet és győződjetek meg róla, hogy milyen finom tud lenek a
serpenyős kelbimbó! Jó étvágyat!